NIEUW-LEKKERLAND – De dierenambulance van De Kattenmand, die geparkeerd stond langs de Middelweg in Nieuw-Lekkerland, is in de nacht van zaterdag op zondag 12 augustus volledig uitgebrand. Een omwonende merkte de brand rond 04.40 op. “De vlammen sloegen er uit en het viel me op dat de deur aan de bestuurderskant open stond,” aldus de melder. Hoewel de brandweer snel ter plaatse was, kon niet voorkomen worden dat het busje in vlammen op ging. Zowel de wagen als de inrichting moeten als verloren worden beschouwd.

De eigenaar van het voertuig heeft het vermoeden dat de ambulance bewust in brand is gestoken. “Het is erg vreemd dat de deur open stond. Bovendien is het voertuig een stuk verplaatst en de wielen staan gedraaid. Alles wijst er op dat dit is aangestoken,” aldus Herman Bentlage van De Kattenmand.

Met sirene
Via sociale media vroegen Nieuw-Lekkerlanders zich tijdens de brand af ‘of het nu echt nodig was’ dat de brandweer met zwaailicht en sirene naar de brand reed. “Het hele dorp is wakker voor een brandende auto,” becommentariërende een van de Lekdorpers. Volgens de brandweer zijn dat echter de voorschriften. “We werden door de meldkamer met prio1 op pad gestuurd. Dat betekent zwaailicht èn sirene,” stelt één van de brandweerlieden.

De technische recherche van de politie zal zondag onderzoek doen naar de brand.

Deel dit bericht via...