ALBLASSERDAM – Agenten hebben drie aanhoudingen verricht voor de diefstal van vier schapen. Politiemensen zagen in de nacht van woensdag op donderdag 16 augustus 2012 een auto rijden over de brug richting Alblasserdam. Hierin zaten drie personen en agenten zagen in de kofferbak van de auto een schaap. In eerste instantie vertelden de inzittenden dat ze het dier hadden gekocht. Er kwam op dat moment een getuige voorbij die zei dat hij de auto zojuist had gezien bij een weiland in Ridderkerk.

Hij herkende een van de drie inzittenden als de man die bij het weiland met een schaap liep. De politiemensen stelden een onderzoek in, maakten de kofferbak van de auto open en vonden daar vier schapen. Ze namen hierop de drie mannen van 19, 26 en 44 jaar uit Papendrecht en Sliedrecht mee naar het bureau. De verdachten wilden het vlees gebruiken voor een bruiloftsfeest. Na verhoor kregen zij een dagvaarding mee.