ALBLASSERDAM – Een bewoonster van een woning in de Vroegestraat in Alblasserdam is donderdagochtend 7 juni licht gewond geraakt aan haar pols nadat een speelse hond tegen haar op sprong. De Algerijnse Dog, was even daarvoor ontsnapt nadat hij twee katten in de tuin van zijn de buren zag. De politie twitterde na de melding: “In #Alblasserdam is een loslopende hond een huis binnen gelopen en heeft katten van bewoonster aangevallen. Eenheid gaat tp. #politie24”. Dit was de eerste melding over Alblasserdam, sinds de start van de ‘Politie24-actie’.

De vrouw is door de politie naar de huisarts gebracht, waar zij een tetanusspuit heeft gekregen om een mogelijk infectie te voorkomen. De eigenaar van de hond zal de schade vergoeden.

De Twitteractie van de politie ging donderdagochtend 7 juni vanaf 07.00 uur van start. 24 uur lang worden alle meldingen die bij de politie van Rotterdam Rijnmond en Zuid-Holland-Zuid binnenkomen, direct op twitter geplaatst. Volgens de politie “een unieke actie waarmee burgers een etmaal lang live een kijkje kunnen nemen in de keuken van de politie en als extra ogen en oren kunnen bijdragen aan de veiligheid op straat. Want dat is waar het die dag om gaat: de burger betrekken bij de veiligheid op straat en hen laten ervaren wat 24 uur politiewerk inhoudt.”

Het politie24account is te volgen via @politie24 .  Via het account @politie24zhz worden alleen de meldingen uit Zuid-Holland-Zuid getwitterd.