ALBLASSERDAM – Een speedboot is vrijdagavond 25 mei tegen de ophaalbrug in de Alblasserdamse Haven gevaren. Drie van de vier inzittenden raakten gewond. Door nog onbekende oorzaak maakte de speedboot tijdens het passeren van een brug plotseling vaart, waardoor de voorsteven omhoogkwam en tegen de onderkant van de lage brug stootte. Het bootje raakte vervolgens los en schoot er als een speer vandoor. Kort daarna kon de motor uitgezet worden. De 25-jarige bestuurder kwam met zijn gezicht tegen de brug aan en moest naar het ziekenhuis. In het bootje zaten ook twee meiden van 14 en 15 jaar en een volwassen man (gegevens onbekend).

De man en een van de meiden raakte licht gewond, de ander bleef nagenoeg ongedeerd. Alle gewonden waren aanspreekbaar. De bestuurder moest blazen, waaruit naar voren kwam dat hij mogelijk teveel gedronken had. De man weigerde echter een bloedproef. De politie heeft daarop proces-verbaal opgemaakt.

Foto’s: Peter Stam en Pieter van den Berg.