ALBLASSERDAM – De afgelopen dagen stond op deze site een stelling over papegaai Ara die van de rechter uit het winkelcentrum Makado in Alblasserdam moet. 87 procent van de 1.582 stemmende mensen vindt dit geen goed plan en wil dat Ara blijft. 177 mensen (11 procent) vinden dat de vogel moet vertrekken en 28 mensen (2 procent) hebben geen mening over de kwestie. Hoewel de papegaai volgens de rechter het centrum uit moet, is er volgens eigenaar Wim Smit nog een mogelijkheid om de vogel in de winkel te plaatsen. “Ik mag in mijn pand zetten wat ik wil; ik ben huurder. Hij mag dus alleen niet buiten de deur staan,” vertelt Smit.

De juwelier wil echter niet op de zaken vooruit lopen: “Ik heb wel een plannetje, maar eerst wil ik via mijn advocaat weten wat de uitspraak inhoudt en wat de mogelijkheden zijn. Trouwens vreemd dat een journalist eerder over het vonnis beschikt, dan de betrokkenen,” vindt Smit.

De rechtbank van Dordrecht oordeelde vorige week dat Ara per direct uit het centrum weg moest. Voor elke dag dat de vogel langer in het Makado staat, moet eigenaar Wim Smit 500 euro betalen. Dit bedrag kan oplopen tot een maximum van 10.000 euro.