ALBLASSERDAM – Gemeente Alblasserdam en Waterschap Rivierenland nemen op woensdag 4 april de boothelling aan de Alblas officieel in gebruik. Dat gebeurt met het te water laten van een handhavingsboot van het waterschap. Hiermee wil het waterschap tevens de opening van het vaarseizoen markeren. Gemeente en waterschap hebben de afgelopen jaren diverse maatregelen uitgevoerd om de waterhuishouding in Alblasserdam te verbeteren. Deze afspraken zijn vastgelegd in het waterplan Alblasserdam. Beleving van water is een belangrijk onderdeel van het waterplan. Gemeente en waterschap hebben daarom besloten een boothelling aan de rivier de Alblas aan te leggen.

Opening vaarseizoen
Nu het vaarseizoen weer begint gaan gemeenten, politie en waterschap extra opletten of de  vaarwegregels goed worden nageleefd. Die regels zijn er om ervoor te zorgen dat iedereen op een veilige manier van de recreatiemogelijkheden op het water kan genieten. De vaarwijzer Alblasserwaard staan op de website van het waterschap: http://www.waterschaprivierenland.nl/@168522/brochures_en/ . Foto: Pieter van den Berg.