ALBLASSERDAM – Een portiekwoning van een flat in de Koekoekstraat in Alblasserdam is zaterdagochtend 10 maart deels uitgebrand. De brand ontstond in een broodbakmachine en werd rond 09.35 uur ontdekt. De bewoonster kon zich op tijd in veiligheid brengen. Andere mensen die zich in de flat bevonden, werden wakker gebeld en geroepen en konden ook op tijd naar buiten komen. Twee bewoners, een 27-jarige vrouw en een 34-jarige vrouw, ademden rook in en zijn door ambulancepersoneel nagekeken. Ze hoefden niet naar het ziekenhuis.

De brand werd opgeschaald naar middelbrand, waarbij ook de Papendrechtse brandweer werd opgeroepen. De brand was snel onder controle en de brandweerlieden wisten daarmee uitbreiding te voorkomen. De betreffende woning liep rook- en waterschade op. De bewoonster van het pand, kan voorlopig niet terug naar haar woning.