REGIO – De regio’s Rotterdam Rijnmond en Zuid-Holland-Zuid krijgen binnen nu en drie maanden 75 agenten die actief zullen gaan twitteren. Dat stelde hoofdagent Dirk-Jan Grootenboer zaterdagmiddag 10 maart tijdens een feestelijke gelegenheid in Hendrik-Ido-Ambacht. Grootenboer verwelkomde daar namelijk zijn tweeduizendste volger met een halve kilo chocola met daarop het logo van de politie en de cijfers ‘2000’. Volgens de agent staat ook de Alblasserdamse wijkagent Jan-Peter de Vreede op de lijst van agenten die gaan twitteren.

De 12-jarige André uit Ambacht  verklaarde zijn keuze om te volgen met: “Ik ben Grootenboer een paar weken geleden gaan volgen, omdat mijn moeder liet zien wat hij allemaal stuurde. Daar zat veel leuk nieuws bij en dat vond ik wel interessant. Ik volg nu via mijn Ipod.”

De stap om te gaan twitteren ligt ten grondslag aan het feit dat de politie veel waarde hecht aan persoonlijke contacten met burgers om te weten te komen wat er in de straat, wijk of bijvoorbeeld school speelt, zodat daarop ingespeeld kan worden. Om de drempel te verlagen en te laten zien waar de politie mee bezig is, is het korps vorig jaar februari gestart met twitteraccounts voor wijkagenten en agenten in de surveillancedienst. Twitter kan zo een bijdrage leveren aan de interactie tussen burger en politie.

Waarschijnlijk volgt in de komende maanden meer informatie over de agenten die gaan twitteren. Foto’s: Pieter van den Berg en Peter Stam.