ALBLASSERDAM – De Alblasserdamse afdeling van de PvdA heeft donderdagavond 9 februari diverse kunstwerken in Alblasserdam voorzien van felrode sjaals. Zo droegen ‘De Klinkers’ op de Dam een dag lang de rode kledingstukken. Ook bij de bibliotheek en om het beeld bij de Van Eesterensingel waren de dassen te zien. Op een bijgevoegd kaartje was te lezen: “Wij koesteren de kunst in Alblasserdam met ’n warme sjaal, maar ook u Alblasserdammers.” De actie is bedoeld tegen de landelijke bezuinigingen op kunst en cultuur. De PvdA wil dat kunst niet de figuurlijke das om wordt gedaan.

D66 Alblasserdam reageerde via Twitter schamper op de actie: “Wat lezen wij nu? “PvdA koestert de kunst”. Hahaha. Volgens PvdA-wethouder Cardon is er helemáál geen kunstbeleid! #goedesier #geenbeleid,” zo was vrijdagavond op Twitter te lezen.

De sjaals, die nog niet van de beelden waren gestolen, zijn inmiddels weer verwijderd.