Monumentaal bankje in Polderstraat in Alblasserdam krijgt opknapbeurt

ALBLASSERDAM – De ‘Hooftmanbank’, ook wel het ‘vrijersbankje’ genoemd, bovenaan de Polderstraat in Alblasserdam wordt in het voorjaar gerepareerd. Dat laat de gemeente Alblasserdam weten. De bakstenen en mozaïeksteentjes waar de bank uit is opgebouwd, zijn deels versleten of afgebroken. De gemeente gaat dit tegelwerk en een stukje muur herstellen. Omdat het om oude tegels gaat, zijn er inmiddels monsters opgevraagd van tegeltjes die bij het bankje passen.

De stenenbank is opgebouwd uit huizenpuin, dat werd veroorzaakt door het Duitse bombardement van 11 mei 1940 in het centrum van Alblasserdam.

Onlangs attendeerde Alblasserdammer Cor Veen de gemeente er op dat het bankje onderhoud nodig heeft. Dit is direct opgepakt, met de geplande, gedeeltelijke renovatie als resultaat.

 

13 reacties

  1. Gelukkig!! Zou het zonde vinden als het op een gegeven moment in een zo slechte staat zou raken dat het niet meer op te knappen valt.

  2. ozb omhoog voor zo’n prul ouwe zooi word overal gesloopt dit prul niet alleen voor hele ouderen die kunnen de dam niet eens fatsoenlijk berijken zonder hulp van een rolator als ze er al aan komen zijn ze versleten moeten ze dat hele end weer terug jongeren mogen er niet op zitten geeeeen samenschooling krijg je een boete voor. er lekker op zitten om rond te kijken gaat ook niet is verscholen dus nutteloos prul

  3. X: Gezien je uitlatingen ben je er nog erger aan toe dan het bankje, maar gelukkig is er voor het bankje nog hoop………

  4. @x

    Volgens mij ben jij ook versleten
    Advies, neem kontakt op met Cor Veen.
    Allicht dat ook hij wat voor jou kan regelen bij de gemeente voor een spoedeisende sub. van hetgeen wat (als het er nog is) onder je haardos zit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *