Enkele waaghalzen schaatsten donderdag al op natuurijs in Alblasserdam.

ALBLASSERDAM – De Alblasserdamse IJsbaan aan het Kortland gaat vrijdagmiddag 3 februari vanaf 13.00 uur open. Dat maakt de IJsclub bekend via twitter. Het ijs is dan naar verwachting sterk genoeg om er gebruik van te maken. Bestuurslid Hillebrand Bearda licht toe: “We hebben net (21.00 uur) gemeten en het ijs is nu iets meer dan zes centimeter dik. Het ligt dus voor de hand dat vannacht die ene centimeter nog wel aangroeit.” De entree voor de baan bedraagt 2 euro voor volwassenen en 1 euro voor kinderen tot en met 15 jaar. Mensen kunnen er ook voor kiezen om voor 8.50 euro lid te worden.

Ook de ijsbaan in Oud-Alblas gaat vrijdag open. Deze baan zal rond 15.00 uur berijdbaar zijn.

 

 

 

De ijsbaan ligt er strak bij in Alblasserdam; alleen heeft aangevroren sneeuw de baan wat ruw gemaakt.