ALBLASSERDAM – De Tweede Kamer heeft dinsdag 20 december een motie verworpen waarin onder meer de gemeente Alblasserdam vroeg om alsnog onderzoek te doen naar de doorstroming op de A15 tussen Papendrecht en Gorinchem. Dit om de vele schokgolffiles te kunnen verminderen. De toenmalige minister van Infrastructuur en Milieu beloofde tijdens de besluitvorming over het containertransferium in polder Nieuwland, dat dit onderzoek er ging komen. De Alblasserdamse gemeenteraad had dit ook als één van de voorwaarden gesteld.

Nu blijkt dus dat ‘Den Haag’ zich voorlopig niet aan die afspraak houdt. Het heeft volgens minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu geen nut om onderzoek te doen, omdat er toch geen geld is om de problemen op te lossen. Om die reden ontraadde zij vorige week al de motie. Dinsdag gaven het CDA, de VVD en de PVV aan achter de mening van de minister te staan.

Wethouder
Verkeerswethouder Peter Verheij van Alblasserdam laat het hier niet bij zitten. Verheij twittert: “De motie A15 Papendrecht-Gorinchem is helaas verworpen. Wij houden minister echter wel aan de toezegging in het kader van containertransferium en zullen ons met brede coalitie aan private en publieke partijen bij haar melden om het onderzoek alsnog te laten uitvoeren.”