ALBLASSERDAM – De grote roze pot bij Van der Vlist aan de Plantageweg in Alblasserdam is afgelopen weekend voor de zoveelste keer omgegooid. Medewerkers van het interieurbedrijf balen ervan als een stekker dat hun pot het weer eens moet ontgelden. “Het lukt niet om de pot alleen met de dames omhoog te krijgen. We moeten dus wachten op de mensen van de buitendienst. Dat is lastig en eigenlijk hebben we er helemaal geen tijd voor,” laat een medewerkster van de zaak weten.

De pot, die net opnieuw in de lak zat, is beschadigd en ook zijn de vorige keren de planten doodgegaan. Toch wil het bedrijf de grote roze pot niet weg doen. “Het is toch een stukje van je uitstraling,” licht de medewerkster toe.

Het vermoeden bestaat dat het object door balorige jongeren in de weekenden wordt omgeduwd. Het was de bedoeling dat de pot verankerd zou worden, maar daar is nog niet van gekomen. “Het is zo druk, dat we de klanten voor laten gaan.”