NIEUW-LEKKERLAND – Koos de vuilnisman heeft afgelopen week een bezoek gebracht aan de Petrus van der Veldenschool in Nieuw-Lekkerland. De groep8 leerlingen Annemarie Aantjes, Walter Muilwijk en Arie Jan van Ommen maakten voor deze site zelf een verslag.

 Op donderdag 10 november kwam een voorlichter over afvalverwerking op de ds. P. v.d. Veldenschool te Nieuw-Lekkerland. Hij stelde zich voor als: Koos de vuilnisman. Hij begon met het feit dat wij, mensen, de aarde stuk maken, terwijl we die juist moeten onderhouden, want er is geen reserve. Hij wilde ons wat vertellen over milieuvervuiling en over het recyclen van bijvoorbeeld pennen en papier. Hij liet een etui zien, die van een autoband was gemaakt, een tasje van fietsbanden en allerlei speelgoed.

Na de morgenpauze mochten de kinderen kiezen tussen het uit elkaar halen van kapotte apparaten of met afval knutselen (blikjes, oude lappen stof en pringelbussen.)

Samen schreven we tips om materiaal te recyclen. Aan het eind van de morgen moesten we schrijven wat we ervan vonden en een tekening of een gedicht maken over afval. Alle kinderen vonden het een leuke en leerzame les.