REGIO – Rejoice bestaat twintig jaar en geeft daarom op 5 november een gratis concert, met als titel “Because We Believe!”, in de Ontmoetingskerk in Krimpen aan de Lek. Dit is het “dorp” waar in een huiskamer al zingend de basis werd gelegd voor wat zou uitgroeien tot een middelgroot koor, toen nog een jongerenkoor. Het koor bestaat op dit moment uit zo’n 45 leden en wordt al jaren begeleid door Hans Vliegenthart uit Kinderdijk.

Onder zijn altijd vrolijke en inspirerende leiding zingt het koor in vele kerkdiensten, zieken- en bejaardenhuizen en geeft concerten. Gospelkoor Rejoice heeft een prachtige CD op haar naam staan, “To Him Be Glory”. Hans is tevens muzikaal leider in de Ontmoetingskerk in Alblasserdam en zo nu en dan pianist bij het koor His Voice (Alblasserdam).

Het repertoire tijdens het concert zal een combinatie zijn van “Goud van Oud”, de nieuwste liederen, en een bloemlezing uit de mooiste liederen die in de loop der tussenliggende jaren zijn gezongen. Gospels, gedragen liederen en ook een enkel Opwekkingslied staan op het programma. Gospelkoor Rejoice treedt op met een vast combo, bestaande uit piano, basgitaar, dwarsfluit en slagwerk. Gospelkoor Rejoice houdt van pit waar dat kan en ingetogenheid waar dat op zijn plaats is.

Als gast zal de band Daydream voor u optreden met verrassend nieuwe uitvoeringen van bekende popsongs. Met Daydream werd eerder samengewerkt bij onder andere ons kerstconcert van 2010. Daydream speelt en zingt in de Rotterdamse regio, en alleen songs met inhoud. Daydream treedt op in kerkdiensten, trouwdiensten en bij hoge uitzondering op feestavonden waar een ander geluid de voorkeur geniet boven de gebruikelijke “bak herrie”. Daydream probeert het eigen karakter van kleinkunstig en unplugged zoveel mogelijk door te voeren.

Het belooft een bijzondere avond te worden. U bent allen van harte welkom om te komen genieten van muziek en koorzang. Nadere informatie is te verkrijgen door te mailen naar: rejoicebestaat20jaar@gmail.com