ALBLASSERDAM – De laatste wedstrijd van de veldcompetitie stond voor de Alblasserdamse korfbalclub CKC Kinderdijk in het teken van het afscheid van Wim den Hollander en Steven de Graaf. Den Hollander doet  na een dienstverband van 14 jaar in de hoofdmacht een stapje terug en De Graaf begint bij fusieclub KCR in Ridderkerk een trainersloopbaan.

Het in grote getale opgekomen publiek nam dan ook op gepaste wijze afscheid van beide coryfeeën. Kinderdijk begon voortvarend en De Graaf bracht de geel-blauwen aan de leiding. De stand werd alweer gauw gelijk getrokken maar op aangeven van Den Hollander was het Bart de Wit die doel trof. Den Hollander vergrootte de voorsprong en waar de thuisploeg teveel kansen nodig had, waren de Hagenezen wel trefzeker. Het gevolg was dat het team van Christie van Wijk een 3 – 6 achterstand opliep. De geelhemden kwamen goed terug en op aangeven van Martijn Tuijtel verkleinde Rianne Borsje de achterstand en bracht De Wit met 2 treffers de stand weer in evenwicht. De koek was nog niet op want met een schot van grote afstand werd de tussenstand alsnog 6 – 7.

Bij de eerste de beste aanval na rust werd Kinderdijk op een achterstand van 6 – 8 gezet waarna de geel-blauwen via De Wit en Annemarie van de Klooster met treffers vanachter de korf de stand nivelleerden. Het vizier stond in tegenstelling tot dat van de bezoekers niet op scherp met als gevolg dat Die Haghe uitliep tot 8 – 11. Kinderdijk kwam via Den Hollander knap terug, waarna hij plaats maakte voor Frank van der Velden. Jurre Temmer kwam De Graaf aflossen en de geel-blauwen zetten nog eenmaal aan. Het octet van Christie werd hiervoor beloond en de dames Borsje en Van Es brachten hun team langszij. Het leek erop dat de Molenzichtbewoners toch nog met lege handen achter bleven maar captain De Wit zorgde uiteindelijk met zijn treffer voor de verdiende puntendeling.

Na de wedstrijd werden de scheidende Den Hollander en De Graaf door supporters en bestuur in het zonnetje gezet en werd met een warm applaus afscheid genomen. Trainer/coach Christie van Wijk en haar team kunnen terug kijken op een prima debuut dat met een 5e plaats in de Hoofdklasse  werd afgesloten.

Scores Kinderdijk: Bart de Wit 5x, Wim den Hollander 2x, Rianne Borsje 2x, Steven de Graaf 1x, Annemarie van As 1x, Marcha van Es 1x.