BLESKENSGRAAF –  De politie heeft op dinsdagavond 17 mei twee keer een proces-verbaal opgemaakt voor mensen die de milieuwet overtraden. Op de Geerweg zagen agenten dat twee mannen mest uitreden met behulp van een zogenaamde ketsplaat. Er was duidelijk sprake van onverdunde gier dat in dikke klodders over het weiland verspreid lag op een stuk van ongeveer 200 bij 20 meter. Daarnaast lag nog een stuk waar vaste mest op was uitgereden. De agenten zegden daarop de 58-jarige man en zijn 18-jarige zoon een proces-verbaal toe.

Korte tijd later zagen dezelfde agenten achter een boerderij op de Heulenslag een groot vuur branden. Daar bleek dat de 36-jarige eigenaar van het pand het dak aan het vernieuwen was en het oude materiaal verbrandde. Naast hout ging het ook om wat isolatiemateriaal en hardboard. Ook tegen hem is een proces-verbaal opgemaakt.