ALBLASSERDAM – De kat die jarenlang als huisdier werd gehouden bij Primera de Molen in het Makado woont niet langer in het Alblasserdamse winkelcentrum. De nieuwe eigenaren van de zaak, Rob Willemsen en Peter Schalk, vonden het te zielig om het dier van elke zaterdag tot maandag alleen te laten. “We wonen allebei ver weg, dus konden niet voor de kat zorgen,” vertelt Willemsen. Inmiddels heeft ‘Peewee’, want zo heet het dier, een erg goed onderkomen bij Jorie van Halm; ook wel bekend als het ‘kattenvrouwtje’ uit Papendrecht.

Van Halm kwam negen jaar geleden voor het eerst in contact met Peewee. “Het was nog een heel klein beestje. Toen ik ‘m zag, was ik gelijk verkocht. Het was liefde op het eerste gezicht.” Sinds die tijd kwam Van Halm (70) iedere dag een snoepje brengen bij de kat. Maar ook de zwerfkatten rondom het Makado werden goed verzorgd. “Ik had zo’n medelijden met die zwerfkatjes dat ik ze elke dag een paar snoepjes meebracht voor ze. Daar ben ik nooit meer mee gestopt. Ik kom elke dag, ook tijdens de feestdagen, langs om de katjes te verzorgen. Peewee heb ik met veel plezier in huis genomen. Het is een bazige kat, maar hij heeft het nu veel beter dan in de winkel. Dat merk je aan alles,” vertelt de Papendrechtse.

Rob Willemsen is blij met de ‘overname’: “Jorie is echt een schat van een vrouw! Het is een goed gevoel dat we weten dat de kat in goede handen is.”

Nieuwe eigenaren
Peter en Rob namen de winkel begin dit jaar over van Wilco en Monica Höhle. “Na allebei altijd in loondienst te hebben gewerkt verlangden we heel erg naar het zelfstandig ondernemerschap. Vooral omdat je weer eens achter het bureau vandaan wilt en daar wilt zijn waar het échte consumentenspel zich afspeelt. Natuurlijk kijk je wel of je bij elkaar past als team. Of je een tandem kan vormen. Daar hebben we de afgelopen twee jaar veel over gesproken en gefilosofeerd. Dit beslis je niet zomaar even. Peter zat vroeger in de planning van vrachtverkeer. Ik zat in de handel,” vertelt Willem. Daarom was de keuze voor de twee niet moeilijk. “Peter regelt alles bij de postafdeling, daar is hij een perfecte man voor en ik doe de inkoop.”

Makado
Maar ook over de keuze voor het centrum werd goed nagedacht: “We moesten een keuze uit diverse panden maken. Over het Makado waren we direct enthousiast. Het is een leuk centrum, je kunt er gratis parkeren en er is veel diversiteit. Dus ik zou haast tegen de Alblasserdammers zeggen: ‘Wees er blij mee! Dit hebben veel andere dorpen niet.’,” aldus Schalk.

De openingstijden van de winkel zijn na de overname hetzelfde gebleven. Wel is de naam veranderd. Primera de Molen heet namelijk voortaan Primera Alblasserdam.

Deze advertorial is deel vier van de Makadoserie op deze site. De vorige verhalen gingen over de Schoenenreus, TerStal en Drogisterij DA Van Zessen. De komende weken komen ook de andere ondernemers van het Makado aan het woord. Dit kan gaan over bijvoorbeeld een nieuw product of een nieuwsfeit.

Deel dit bericht via...