ALBLASSERDAM – Het was donderdag 19 mei groot feest op basisschool Het Kompas in Alblasserdam. Conciërge Leo van Meerkerk was namelijk precies vijftig jaar geworden en dat moest gevierd worden, “want,” zo lichtte één van de kleuters toe: “meneer Leo is lief.”. Voordat de lessen begonnen werd de conciërge op het schoolplein uitgebreid in het zonnetje gezet en werd er door alle kinderen een ode aan hem gebracht.

Deze ode ging als volgt: directeur Gerrit Kant stelde vragen als ‘Wie opent elke dag de deur? Wie zorgt voor papier in kleur?” waarna de kinderen deze massaal beantwoordden met “Dat is conciërge Leo!”. Verder werd er een dominospel gespeeld, waarbij Van Meerkerk in iedere klas een opdracht moest vervullen om te zien of hij geschikt is als conciërge. Uiteraard slaagde hij hier glasrijk voor.

Het mooiste aan zijn vak vindt Leo de kinderen: “Met kinderen omgaan is het leukste dat er is.” Wat hem betreft blijft hij tot zijn pensioen trouw aan de school. “Ik heb het hier geweldig naar mijn zin. Als conciërge ben je de olie tussen de raderen van een school en eigenlijk zitten daar geen minpunten aan,” aldus de jarige ‘Arbraham’.

Wie opent elke dag de deur?
Wie zorgt voor papier in elke kleur?

Wie plakt een pleister op elke knie?
wie maakt voor iedereen een kopie?

Wie zet elke dag koffie en thee?
Wie denkt met iedereen mee?

Wie zorgt voor onze voorraad
Wie doet iedere dag de vaat?

Wie draagt zorg voor ons afval?
Wie zie je soms in een overal?

Wie zet de foto’s op de website?
Wie willen wij niet kwijt?

Wie staat voor iedereen klaar?
Wie wordt vandaag 50 jaar?

Dat is conciërge Leo!

Deel dit bericht via...