ALBLASSERDAM – Afgelopen week vond het SNS schoolkorfbaltoernooi plaats voor de groepen 6 t/m 8 van de Alblasserdamse basisscholen. In totaal streden er 22 teams in twee categorieën om de titel. Na een zeer spannende poulefase en kruisfinales waar alle teams vlak achter elkaar eindigden, waren het bij groep 6 ‘t Nokkenwiel 1 en Het Kompas 1 die in een spannende finale tegen elkaar speelden.

Uiteindelijk was Het Kompas 1 net iets sterker en ging er met de titel vandoor. De Boeg  2 en 1 werden daar derde en vierde. Bij groep 7/8 ging de finale tussen drie teams, namelijk Het Kompas A en C en De Boeg C. Al in de eerste wedstrijd van deze driekamp legde Het Kompas A de basis voor de eindoverwinning. Het Kompas C ging er met het zilver vandoor en De Boeg C maakte uiteindelijk het podium compleet. Namens de SNS Bank was de heer De Gruijter degene die de prijswinnaars hun bokaal mocht overhandigen.

De twee winnende teams van Het Kompas mogen nu op zaterdag 11 juni gaan strijden om de provinciale titel. Voor dit kampioenschap kunnen de twee teams van Het Kompas zich gaan opmaken voor een thuiswedstrijd, aangezien dit georganiseerd wordt bij ckc Kinderdijk op sportpark Molenzicht.