ALBLASSERDAM – Wethouder Peter Verheij van de gemeente Alblasserdam en wethouder André Hoogendoorn van de gemeente Nieuw-Lekkerland maken 15 april om 15.30 uur een feestelijke start op de gemeentegrens met de uitvoerende werkzaamheden aan fietspad dijklint. De start is een belangrijke mijlpaal voor beide gemeenten. Met deze fietsroute willen zij de veiligheid verbeteren van de fietsers die nu gebruik moeten maken van de drukke West- en Oost-Kinderdijk.

Daarnaast zal een apart aangelegd fietspad langs een mooie toeristische route van Alblasserdam via Kinderdijk naar Nieuw-Lekkerland meer mensen stimuleren de auto te laten staan en op de fiets te stappen.

Dit project maakt onderdeel uit van het provinciaal fietsbeleid. Daarom heeft de provincie Zuid-Holland geld beschikbaar gesteld voor de aanleg van dit fietspad. Fietspad dijklint loopt van de pont (Veerdam) tot aan de wijk Alblasserwerf in Alblasserdam. Het fietspad is eind 2011 klaar.