ALBLASSERDAM – De politie heeft donderdagochtend 7 april rond 08.30 uur een man uit Dordrecht gearresteerd op verdenking van diefstal bij autobedrijf Bakker in Alblasserdam. De inbraak vond 10 maart plaats bij het bedrijf aan de Voltastraat. Er werd voor meer dan 15.000 euro aan gereedschap gestolen. De politie kwam de vuurwapengevaarlijke verdachte op het spoor, nadat iemand het gestolen gereedschap in Rotterdam herkende. Deze tip werd doorgegeven aan de eigenaar die vervolgens de politie inschakelde.

Bij de aanhouding, die plaatsvond op het industrieterrein Vinkenwaard werd in een verhuurde loods aldaar een groot deel van het gereedschap teruggevonden. Martin Bakker, eigenaar van het bedrijf, vertelt: “Waarschijnlijk zijn er wel wat dingen doorverkocht, maar mijn complete gereedschapskar en lasapparaat heb ik in ieder geval weer. De gestolen auto, een Daewoo Matiz met het kenteken 83-DX-JH, is echter nog niet aangetroffen.”

Drie mannen
Omdat op camerabeelden minimaal drie mannen te zien zijn, worden meer aanhoudingen niet uitgesloten. De Dordtenaar werd buiten heterdaad aangehouden. Volgens Wilma Noordergraaf, woordvoeder van de politie Zuid-Holland-Zuid gebeurt dat niet zomaar. “In overleg met de officier van justitie is besloten de man buiten heterdaad aan te houden. Dit kon, omdat er een redelijke verdenking is.”

De inbrekers stalen in maart onder andere een auto, tankjes olie, een gereedschapskar, slijpspullen en een lasapparaat.  Martin Bakker zat naar eigen zeggen financieel helemaal aan de grond. De ondernemer begon in april vorig jaar met zijn bedrijf en had nog geen tijd gehad zich te verzekeren.

Deel dit bericht via...