ALBLASSERDAM – Op vrijdag 18 maart en zaterdag 19 maart 2011 is het tijd voor NL Doet. NL Doet is een grote landelijke vrijwilligersactie die iedereen stimuleert om zich nuttig te maken en klaar te staan voor een ander. In Alblasserdam doet wethouder Ad Cardon de aftrap van de NL Doet dagen op vrijdag 18 maart om 10.00 uur bij MFC Maasplein. Zaterdag 19 maart komen alle drie de wethouders in actie bij de Alblashof. Vanaf
13.00 uur tot ongeveer 15.30 uur zullen zij ouderen vervoeren naar een huifkar en weer terug naar hun kamer. Verder zullen zij eten en drinken uit gaan delen.

Ook in de rest van Alblasserdam zijn er tal van vrijwilligers die zich hebben opgegeven voor NL Doet. Dit jaar gaan de vrijwilligers de buitenruimte bij gebouw De Wielen opknappen. De bedoeling is dat de mensen weer met plezier in de tuin kunnen zitten. De vrijwilligers gaan grof vuil en andere rommel opruimen, tuinmeubelen schoonmaken, bankjes verven en plantjes poten. Ook zullen ze het terras bij MFC opvrolijken met plantenbakken en plantjes. Het complete programma voor de NL Doet dagen in Alblasserdam is hier te vinden.

Op woensdag 16 maart aanstaande zal wethouder Peter Verheij in het kader van de landelijke vrijwilligers actie Nederland Doet, als transporthulp meewerken bij de Voedselbank Alblasserdam. Hij zal vanaf garagebedrijf Bochanen samen met de weekchauffeur naar de Bonkelaar in Sliedrecht rijden om de voedselpakketten op te halen. Rond 15.00 uur arriveren de twee bij de Havenkerk aan de Ieplaan om de kratten te lossen.

Deel dit bericht via...