ALBLASSERDAM – In de nacht van donderdag op vrijdag 4 februari heeft de politie een 33-jarige Litouwer aangehouden. Agenten stonden omstreeks 2.30 uur ter hoogte van Alblasserdam in de richting van Gorinchem op de vluchtstrook van de A15 om het inkomende verkeer te kunnen controleren toen de man in zijn auto voorbijreed. Vanwege de aanhoudende woning- en auto-inbraken werd de man aan de kant gezet voor een controle.

Hij vertelde onderweg te zijn naar het vliegveld om wat mensen op te halen. Later in het gesprek gaf de man aan naar Berlijn te willen rijden om daarna zijn weg te vervolgen naar Litouwen. Ook bleek dat hij gesignaleerd stond omdat de Litouwse autoriteiten zijn verblijfplaats wilden vaststellen én dat hij in 2004 en 2005 ook al was aangehouden op verdenking van inbraken. In zijn auto werd gereedschap gevonden wat mogelijk gebruikt wordt bij inbraken. Daarnaast troffen de agenten een hulpstuk aan om autoradio’s te verwijderen. Deze feiten bij elkaar opgeteld resulteerde in de aanhouding van de man. Hij zit vast voor verhoor en verder onderzoek.