ALBLASSERDAM – De Bouw –en Woningtoezicht heeft de afgelopen tijd de handen vol gehad aan Hornbach in Alblasserdam. De Duitse bouwmarktgigant hield zich volgens de gemeente niet aan de regels en moest daarom wekelijks worden gecontroleerd op overtredingen. Inmiddels is er een einde gekomen aan de overtredingen en heeft de gemeente een totale dwangsom van 720.000 euro kunnen innen. Arie van ’t Zelfde vroeg zich tijdens de commissievergadering van dinsdagavond 18 januari namens het CDA af of de ambtelijke uren ook verhaald kunnen worden op ‘de veroorzaker’. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

Volgens verantwoordelijk wethouder Sjoerd J. Veerman, wordt geprobeerd om de kosten van de ambtelijke uren te dekken. “We hebben een dwangsom bij genoemde grootgrutter neergelegd en uit dat geld moeten de kosten gedekt worden. Het is spannend om te zien of er voldoende tonnen hiervoor binnen zijn gekomen.”

Hoewel het geld inmiddels is overgemaakt naar de gemeente is het nog niet definitief binnen. Tegen het innen van de dwangsom loopt namelijk nog een door Hornbach ingestelde hoger beroepsprocedure bij het Gerechtshof in Den Haag.

Omdat de laatste jaren veel capaciteit in Hornbach is gestoken, vroeg Marco Stout (D66) het volgende: “Kunnen we het, als de zaak met Hornbach is afgerond, doen met minder ambtenaren?” Veerman antwoordde: “Ik weet niet of we het met minder personeel kunnen gaan doen. Doordat Hornbach veel aandacht vroeg, hadden we minder aandacht voor andere zaken. Misschien kunnen we de tijd nu beter besteden.”

Een raadsinfomatiebrief over het bovenstaande onderwerp is hier te vinden.