ZWIJNDRECHT – Op het terrein van spoorexploitant Keyrail op Kijfhoek in Zwijndrecht staat een ketelwagon met het brandbare ethanol (alcohol) in brand. Op dit moment (1.00 uur) worden in de omgeving van de brand zo’n tien woningen ontruimd. De bewoners worden door de politie persoonlijk op de hoogte gesteld. Ook de journalisten die zich op een brug over het spoor hebben verzameld, worden door de politie verzocht de brug te verlaten in verband met ontploffingsgevaar. Volgens oud-brandweerman Ronald van den Maarel is het behoorlijk gevaarlijk om op het viaduct te kijken: “Als zo’n wagon uit elkaar klapt kan het staal tot drie kilometer rond vliegen. Mensen die op de brug staan worden zeker van het viaduct geblazen en ook voertuigen worden omver geblazen.” Klik op Lees Meer om verder te lezen en meer foto’s te bekijken. Foto’s: Peter Stam.

De brandweer heeft crashtenders ingezet om de andere wagons in de omgeving te koelen. In die wagons zouden restanten van LPG kunnen zitten.

 Bij metingen is gebleken dat er tot dusver geen giftige stoffen zijn vrijgekomen. De brand brak vrijdagavond rond half tien uit. Aanvankelijk werd gemeld dat er vijf treinwagons in brand stonden. Het blijkt nu om één wagon te gaan, van de railvervoerder vervoerder DB Schenker.

 Meer informatie volgt zo snel mogelijk.

Rampenzender Rijnmond zendt live uit...