ALBLASSERDAM – De politie heeft op woensdagmiddag 29 december een partij illegaal vuurwerk in beslaggenomen en een hennepkwekerij ontmanteld in een woning aan de Zeevaartstraat.  Agenten stelden een onderzoek in nadat er via Meld Misdaad Anoniem een anonieme tip was binnengekomen. De 45-jarige bewoner van het pand kwam thuis op het moment dat de agenten het pand in de gaten hielden en konden daarop direct de woning doorzoeken. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

In het gehele huis werd illegaal vuurwerk van in totaal 425 kilo aangetroffen dat vooral bestaat uit siervuurwerk. Op de bovenverdieping werd een hennepkwekerij met ruim 125 planten ontmanteld. Het vuurwerk wordt gedetermineerd door de afdeling ABPM (milieu) waarna het, net als de planten en gerelateerde spullen, zal worden vernietigd. Verder onderzoek wees uit dat de woning, en daardoor de omgeving, zeer brandonveilig was door het illegaal aftappen van de stroom en de wijze waarop de hennepkwekerij was vormgegeven.
De verdachte is in verzekering gesteld.