KINDERDIJK – Hulpdiensten zijn woensdagmiddag 29 december massaal uitgerukt naar de Molenkade tussen Kinderdijk en Alblasserdam. Volgens een melder zouden rond 15.00 uur twee mountainbikers door het ijs zijn gezakt bij de Achtste Molen van de Overwaard. De melder trok deze conclusie aan de hand van het feit dat er twee fietsen langs de kant stonden, vlakbij een wak. Daar aangekomen werd inderdaad een groot wak gevonden, maar nergens waren mensen te bekennen. De brandweer is met een ijsslee naar het wak toegegaan om te controleren of niemand onder het ijs lag, dit bleek niet het geval. Klik op Lees Meer om verder te lezen en meer foto’s te bekijken.

Nadat heel de omgeving was uitgekamd, werd besloten de zoekactie op te geven. Niet veel later werd duidelijk dat het wak zondag al is ontstaan, toen twee 16-jarige jongens uit Nieuw-Lekkerland door het ijs zakten. Zij kwamen er zonder kleerscheuren van af, maar raakten wel hun fietsen kwijt. Deze liggen nog op de bodem van de boezem. Van wie de twee fietsen waren die de melder had gezien, is niet bekend.