ALBLASSERDAM – Nico Treure en Theo Hoogendoorn van Team Ford Wensveen uit Alblasserdam beginnen zaterdag 8 januari met een voor mens en machine uitputtende tocht naar het ijskoude Lapland. De internationale autotoertocht, de Maxxis ScanCoveryTrial, start vanaf het Militaire Luchtvaart Museum in Soesterberg.  De “rally” gaat in zeven dagen tijd kris kras door Scandinavië. In het totaal wordt ruim 7500 kilometer afgelegd en dat onder omstandigheden met veel sneeuw, ijs en temperaturen welke kunnen dalen tot wel  veertig graden onder nul. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

Tijdens de ScanCoveryTrial is een strikte naleving van de verkeersregels van essentieel belang  voor het wedstrijdelement. Naast navigatie via coördinaten maakt de ScanCoveryTrial ook gebruik van een RouteBook met het unieke bolletje pijltje systeem.

Nico Treure vertelt over de actie: “We doen niet alleen mee omdat we het heel leuk vinden om dag en nacht onder zware omstandigheden in één keer naar ver boven de poolcirkel te rijden. Uiteraard is het goede doel waarvoor we rijden een stuk belangrijker.” Dit goede doel is dit jaar de Stichting Vrienden van De Kleine Wereld. ‘De Kleine Wereld’ is een in Gorinchem gevestigde school voor Speciaal en Voortgezet Speciaal Onderwijs aan zeer moeilijk lerende kinderen. De stichting heeft tot doel zaken voor kinderen te realiseren, die binnen het budget van de school niet mogelijk zijn. Denk hierbij aan speciale leermiddelen of bijvoorbeeld een nieuwe schommel. Ook gaat een deel van de opbrengst van de tocht naar het KWF.

Net als voorgaande keren rijdt het team met een Ford Kuga. Theo Hoogendoorn: “ De Kuga met zijn vierwielaandrijving is een betrouwbare, zuinige auto die uitermate geschikt is voor zulke tochten. Natuurlijk hebben we de auto nog extra aangepast. Zo hebben we speciale banden, verlichting en extra verwarming gemonteerd.”

Onder de veertig deelnemende teams bevindt zich ook Tom Coronel namens Team RTL Autowereld en Sandor van Es namens Team AutoWeek. Zowel RTL Autowereld alsook de automagazines AutoWeek en AutoVisie besteden ruim aandacht aan deze zeer bijzondere autotoertocht.

Zaterdag 8 januari vanaf 12.00 uur starten de teams vanaf het terrein van het Militaire Luchtvaart Museum, Kampweg 120  te Soesterberg. Doordat het team in de proloog van begin december op de twee plaats belandde, mag Wensveen zaterdag als tweede van start gaan. Het museum is voor iedereen die dag gratis te bezoeken.

 Meer informatie is terug te vinden op de weblog van het team, te vinden via http://www.wensveen.nl/ , en op http://www.scancoverytrial.nl/. Tijdens de rit zijn alle teams “live”te volgen.