KINDERDIJK – De oplettende voorbijganger heeft kunnen zien dat er in Kinderdijk op diverse plaatsen verlichte molentjes aan de gevels hangen. Deze molentjes zijn in opdracht van speeltuincomité ’t Balkengat gemaakt en opgehangen. Het speeltuincomité heeft voor 2011 plannen om heel Kinderdijk in het licht te zetten. Het aantal molens dat op de dijk komt te staan wordt uitgebreid naar 39. Bovendien hoopt het comité aan elk huishouden een kleine molen voor aan de gevel te verkopen, zodat er door het hele dorp verlichting te zien is. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

Dit niet alleen omdat 2011 Provinciaal Themajaar met als thema “Kinderdijk en de molens” is, maar vooral omdat dan weer bewezen wordt dat Kinderdijk een dorp is met een groot saamhorigheidsgevoel. Daar is de speeltuin tenslotte al ruim zestig jaar het bewijs van. De verlichting zou er schitterend van getuigen. De bewoners van Kinderdijk zullen huis-aan-huis benaderd worden door leden van het speeltuincomité. De kleine gevelmolens van aluminium passen in een vlaggenstokhouder en zijn voorzien van energiezuinige LED-verlichting.

Het comité houdt zich niet alleen bezig met plannen voor het nieuwe jaar. Om dit jaar af  te sluiten wordt er op dinsdag 28 december nog een dag geklust. Met  name het groen in en rond de speeltuin heeft een grote  onderhoudsbeurt nodig. Ervaringen uit het verleden garanderen dat  deze dag erg gezellig wordt. Natuurlijk ontbreken erwtensoep en  broodjes niet. Als u mee wilt helpen, kunt u zich opgegeven via balkengat@gmail.com. Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten in de speeltuin: kijk dan op het mededelingenbord bij de ingang aan de Vrij en Blijstraat.