ALBLASSERDAM – Vanaf 1 januari 2011 hebben de openbare basisscholen in Alblasserdam een nieuw bestuur. Dat heeft de gemeenteraad besloten in haar vergadering op 8 december 2010. Op dit moment is de gemeente verantwoordelijk voor het lokale onderwijsbeleid, maar tevens is zij het bestuur van de openbare basisscholen. Deze dubbelrol kan soms leiden tot een belangenverstrengeling. Om dit te voorkomen en om het bestuur dichter bij de ouders en leerlingen te brengen, wordt per 1 januari 2011 de Stichting Openbaar Basisonderwijs Alblasserdam opgericht. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

De gemeente heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de gevolgen van het verzelfstandigen van het bestuur. Alle schoolbestuurlijke taken worden aan de stichting overgedragen. Omdat het openbaar onderwijs aan een aantal voorwaarden moet voldoen, zoals toegankelijk zijn voor iedereen, blijft de gemeente wel een beperkt toezicht op het nieuwe bestuur uitoefenen.

De gemeenteraad heeft op 8 december ook de leden van het nieuwe bestuur benoemd. Dit zijn: mevrouw drs. J. van den Bergen, mevrouw drs. C.C. de Graaf-Bragt, mevrouw A. Steggink, de heer mr. E. Meijer, de heer drs. A. van Genderen, RA, de heer J. de Kruijk, de heer mr. A. ter Meulen.