NIEUW-LEKKERLAND – Nieuw-Lekkerlandse en Alblasserdamse christenen zijn zaterdagochtend 30 oktober begonnen met een bijbelleesmarathon, die wordt gehouden in het gemeentehuis van Nieuw-Lekkerland. Het doel is om met ruim 150 mensen de bijbel aan een stuk door uit te lezen. Tot en met aanstaande woensdag wordt er 24 uur per dag hardop voorgelezen. Initiatiefneemster Henriëtte Janse verwacht dat het karwei om de bijbel van Genesis tot en met Openbaringen te lezen zo’n 120 uur (5 dagen) in beslag gaat nemen. “We hebben een lange lijst gemaakt met alle mensen die een stukje gaan lezen, onze inschatting is dat we tot woensdagmiddag bezig zijn.” Klik op Lees Meer om verder te lezen en meer foto’s te bekijken.

De marathon vindt plaats in het kader van de landelijke Bijbeltiendaagse. Iedereen die het leuk vindt, mag binnenlopen en meedoen. Zes kerkgemeenschappen uit Nieuw-Lekkerland en Alblasserdam werken samen voor het evenement. Elke deelnemer leest ongeveer een kwartier uit de bijbel. Op de site http://www.keerpuntnieuwlekkerland.nl/ is de marathon live te volgen.

Initiatiefneemster Janse (tweede van rechts) bekijkt de lange planningslijst.