ALBLASSERDAM – De voormalige Boerderij aan de Randweg in Alblasserdam is deze week verkocht aan woningstichting Westwaard Wonen. Op dit moment zijn er nog geen vastomlijnde plannen met het monument dat plaatselijk bekend staat als ‘Randweg 116’. “We denken er over om het pand te restaureren, om het daarna geschikt te maken voor kleinschalige zorg. Maar concrete plannen zijn er nog niet,” aldus de stichting. Kunstenares Sylvia Roelfsema die sinds twee jaar intrek heeft genomen in de boerderij, kan voorlopig in het pand blijven. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

Wim van den Herik, projectverantwoordelijke namens Westwaard Wonen is blij met de aankoop van het oude pand: “Het is een unieke locatie en een mooi monument. Ik denk dat wij mensen er erg blij mee kunnen maken, als we in dit pand kleinschalige zorg gaan aanbieden.” Wat precies onder de noemer ‘kleinschalige zorg’ valt, kan volgens Van den Herik van alles zijn: “Je kunt hierbij denken aan gehandicaptenzorg, ouderenzorg, of zorg voor kinderen met een beperking.”

Sylvia Roelfsema, die sinds twee jaar schildercursussen geeft in de boerderij, moet op termijn het pand verlaten. “Dat wist ik al toen ik het pand betrok. Als er een bestemming voor het pand gevonden zou zijn, zou ik wat anders moeten zoeken. Maar ik denk niet dat dit zo’n vaart loopt, want er zijn al zoveel plannen geweest met het gebouw. Nog niet lang geleden zou er een nieuwe school op deze plaats gebouwd worden, maar dat werd afgeblazen.”

Ook Van den Herik denkt dat het nog wel even kan duren voordat het project gerealiseerd is: “We moeten de plannen nog gaan maken. Tijdens het maken van deze plannen kan Roelfsema er sowieso nog blijven. Daarna komen allerlei procedures en daarna kan er pas begonnen met de bouw. Het duurt dus nog wel een paar jaar voordat er daadwerkelijk wat gaat gebeuren.”