ALBLASSERDAM – De Alblasserdamse Reddingsbrigade heeft zaterdag 28 augustus meegedaan met de Open Nederlandse Kampioenschappen Ocean Events in Lobith (Gld). Aan deze buitenwaterwedstrijden deed de Alblasserdamse brigade mee, met zowel een vierkoppig heren- als damesteam. Hoewel de dag enigszins zonnig begon kreeg het deelnemersveld al snel te maken met enkele hevige hoosbuien met onweer. Klik op Lees meer om verder te lezen.

Daartussen konden alle onderdelen nog afgewerkt worden, en toen de onweer wegtrok werden enkele laatste onderdelen tussen zowel het hemelwater als oppervlaktewater uitgevoerd. Bij deze wedstrijd, waarbij in één leeftijdscategorie vanaf veertien jaar werd gestreden, deed Ruben van Erk voor het eerst mee. Samen met Corine Leenheer, wie al een jaar ervaring op de NK had, presteerde hij voornamelijk uitstekend tijdens het onderdeel Beachflags. Corine eindigde daar zesde in de A-finale uit een totaal van 46 deelneemster. In het totaalklassement individueel betekende dit een twintigste notering voor Corine. Ruben eindigde in de series als tweede en plaatste zich daarmee voor de B-finale, die hij knap op zijn naam schreef door als eerste te eindigen. José Blom deed het tevens goed op dit onderdeel en werd veertiende (zesde in de B-finale). Bij de Run-Swim-Run eindigde Sylvana Kusters nog net in de punten door veertiende te worden.

De estafetteonderdelen lieten een aantal finaleplaatsen zien voor de brigade uit Alblasserdam. Allereerst op de Board Rescue Race, voor zowel de heren als de dames. Het herenteam wist in een nek-aan-nek strijd om een finaleplek in de series net voor de brigades uit Dordrecht en Harsewinkel (D) te blijven, en werden in de finale zevende. De dames kwamen eveneens als vierde uit de serie en wisten dit in de finale knap om te zetten in een vijfde plek totaal. Dit, tezamen met twee andere goed gefinishte onderdelen, resulteerde in een zevende plek voor de dames en een negende voor de heren. In het totaalklassement eiste Alblasserdam daarmee een tiende plek op uit achttien brigades.