ALBLASSERDAM – Het is vandaag, woensdag 7 juli, precies vijftig jaar geleden dat Piet Stellaard en Corrie Hoogvliet elkaar het ja-woord gaven. Het stel dat al net zo lang in Alblasserdam woont, als dat ze getrouwd is, werd vanmiddag vereerd met een bezoek van burgemeester Bert Blase. Het echtpaar kreeg uit handen van Blase een grote bos bloemen, waarbij de burgervader de twee nog veel geluk toewenste. Ook de zoon, dochter en drie van de vier kleinzoons waren bij het bezoek aanwezig. Klik op Lees Meer om verder te lezen. 

Het jubilerende echtpaar leerde elkaar kennen op het Oranjeplein in Zwijndrecht. “Het was 1 april en ik moest oppassen. Toen ik Piet tegen kwam, hebben we zomaar een praatje gemaakt en daarna hebben we een blokje omgelopen. Daarna ging het eigenlijk vanzelf. Na het stukje lopen, waren mijn ouders weer thuisgekomen en ik was dus niet thuis. Ik heb hier zes weken binnen voor moeten zitten,” lacht Corrie.

Piet Stellaard is een rasechte Alblasserdammer met veel kennissen en vrienden in het Damdorp. “Ik ben hier geboren en getogen. 42 jaar heb ik als elektromonteur bij Van der Giessen – de Noord (Alblasserdamse scheepswerf, red.) gewerkt. Op mijn 57e ben ik daarmee gestopt en ben ik voor mezelf begonnen als onderhoudsmonteur van cv-ketels. Dat doe ik nog steeds, want thuiszitten is echt niets voor mij.” De dochter van Piet vult aan: “M’n vader is en was een harde werker. Hij was altijd aan het werk. Mijn moeder regelde daardoor eigenlijk alles thuis.”

Corrie Stellaard-Hoogvliet is geboren in Zwijndrecht, maar is nadat ze trouwde met Piet meegekomen naar Alblasserdam. De Alblasserdamse zat dertien jaar in de bejaardenzorg en heeft nu handwerken als grote hobby. “Als ik een keer niets met handwerken heb gedaan, kan ik niet slapen. Ik moet die energie gewoon kwijt. Doordat ik aan één kant doof ben en de andere kant ook niet al te goed kan horen, neem ik meestal een breiwerkje mee naar een verjaardag. Meestal versta ik dan toch niet wat er om me heen wordt gezegd en zo heb ik toch wat te doen,” aldus Stellaard.

Dat de twee Alblasserdammers al zo lang bij elkaar zijn is volgens Piet doordat ze elkaar vrijlaten. “Het is geven en nemen in een huwelijk. Je moet niet te veel op elkaar gaan letten en elkaar vrij kunnen laten waar nodig is.”

Het gouden echtpaar viert deze week het jubileum en gaat met de kinderen en kleinkinderen uit eten.