KINDERDIJK – De restauratie van de Hoge Molen in Kinderdijk vordert gestaag. Enkele maanden geleden moest molenaar Arie Stam (beter bekend als Aai) met zijn vrouw uit de molen, omdat deze grondig gerestaureerd zou worden. De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de kap van de molen. Het riet is verwijderd. Daarna zijn er diverse balken vervangen, waarna de rietdekker de kap weer opnieuw kon gaan dekken. De foto’s zijn gemaakt door Cees van der Wal. (www.ceesvdwal.nl) Klik op Lees Meer om meer foto’s te bekijken en verder te lezen.

De komende maanden (de restauraties moeten dit jaar klaar zijn) worden er nog diverse grote werkzaamheden aan het gaande werk (mechaniek) uitgevoerd. Ook worden er nog een paar velden opnieuw met riet gedekt. Na de restauratie neemt een dochter en schoonzoon van Aai intrek in de molen.