ALBLASSERDAM – De Alblasserdamse brandweer heeft gisterenavond (lees: maandag 22 februari) met het (bijna) voltallige korps een zeer realistische oefening gehouden op het industrieterrein in Alblasserdam. De brandweerlieden kregen de opdracht om twee beknelde personen uit een auto te bevrijden en tegelijkertijd binnen drie mensen te redden die gewond waren geraakt bij een explosie. Tot overmaat van ramp was in de loods, die beschikbaar was gesteld door Schreuders Glas aan de Wattstraat, brand uitgebroken. Voor de hulpverleners dus de grote uitdaging om zo snel en goed mogelijk de mensenlevens te redden en de brand te blussen. De opdracht gold als grote, zeswekelijkse eindopdracht voor de vrijwilligers. Na ruim anderhalf uur zat de missie er op. Alle levens werden gered en de brand werd geblust. Foto’s en tekst zijn van Peter Stam.

Hierbij nog even een dringende vraag van de Alblasserdamse postcommandant Gerard Ketting: “Wie komt alsjeblieft ons korps versterken? We hebben heel dringend mensen nodig! Mannen én vrouwen. Heeft u enigszins interesse in de brandweer en u woont/werkt in Alblasserdam? Neem dan contact op met de brandweer via: 078 6915631.” Klik op Read More voor meer foto’s.Meer: