ALBLASSERDAM – Een 12-jarige jongen uit Alblasserdam is dinsdag 16 april 2024 met zijn fiets onder een cementwagen terecht gekomen. Dit gebeurde op de Wensveenrotonde bij de Edisonweg in Alblasserdam. De jongen kwam zelf precies in het midden van de vrachtwagen terecht, waardoor hij net niet overreden werd door de wielen van de vrachtwagen. Zijn fiets werd wel overreden. Na de aanrijding werd direct groot opgeschaald. Meerdere ambulances, politievoertuigen en de traumahelikopter werden opgeroepen voor hulp. Net voor de landing werd de inzet van het Mobiel Medisch Team geannuleerd, omdat de tiener aanspreekbaar bleek te zijn.

De jongen lijkt volgens de hulpdiensten ‘bizar veel geluk’ te hebben gehad. Een medescholier die het ongeval zag gebeuren, kreeg de schrik van zijn leven. Hij zag de jongen onder de vrachtwagen er alles aan doen om niet onder de wielen terecht te komen.

De 12-jarige fietser die wel gewond is geraakt, is, in het bijzijn van zijn vader, per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

De Edisonweg is in verband met onderzoek afgesloten.

Update: het politieonderzoek ter plaatse is afgerond. De weg is weer vrij. De 62-jarige vrachtwagenchauffeur uit Vuren heeft een boete gekregen voor het overtreden van artikel 5 wegenverkeerswet.

De jongen moet ter observatie een nacht in het ziekenhuis blijven. Hij heeft onder meer last van zijn rug en heeft wat lichte verwondingen. Zijn fiets, laptop, bril en nog wat andere spullen zijn allemaal kapot gegaan. De jongen zelf lijkt het er wonderlijk goed vanaf te gaan brengen.

Deel dit bericht via...