ALBLASSERDAM – Ted den Boer (82) en Jeanette den Boer – Geleijnse (81) uit Alblasserdam zijn deze week zestig jaar getrouwd. Burgemeester Jan-Willem Boersma ging woensdag 10 april 2024 bij het jubilerende echtpaar op bezoek en overhandigde als cadeau een bos bloemen.

Ted en Jeanette leerden elkaar in Rotterdam kennen op de ijsbaan. Niet veel later hadden de twee, die allebei nog niet eerder een relatie hadden gehad, verkering. In het begin moest dat stiekem. “Mijn vader vond mij nog veel te jong voor verkering. Ik was toen vijftien jaar oud. Dat was toen jong. Tegenwoordig gaat dat allemaal heel anders,” vertelt Jeanette.

Rond hun twintigste trouwden Ted en Jeanette. In de jaren die volgden kregen zij twee zoons. Inmiddels heeft het echtpaar ook al één kleinkind.

Ted heeft tot aan zijn pensioen hoofdzakelijk in de hijskranenbranche gewerkt. Jeanette werkte tot aan haar huwelijk bij kapper De Bruin op de Dam in Alblasserdam. Na het trouwen nam zij de zorg voor de kinderen en het huishouden op zich.

Het echtpaar gaat graag een paar weken per jaar naar Bali om daar te genieten van de zon, de mensen en de cultuur. Verder vliegen ze regelmatig mee met hun zoon, in een zelfgebouwd vliegtuig. Het vliegtuig bouwde Ted samen met zijn zoon. Dit deden zij vanuit de garage van hun woning in Alblasserdam. Op dit moment staat het vliegtuigje in Zeeland. Komende week wordt er weer mee gevlogen.

Het diamanten huwelijksjubileum wordt binnenkort met familie en vrienden gevierd in De Pion in Alblasserdam.

 

Deel dit bericht via...