ALBLASSERDAM – Vrijwilligers van de kelderverkoop in de Grote Kerk in Alblasserdam hebben dinsdag 9 april 2024 de maandopbrengst van de maand maart geschonken aan de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Het gaat om een bedrag van 5072 euro, dat via de stichting Metadidomi naar het oorlogsgebied gaat.

De Kelderverkoop in de kelders van de Grote Kerk aan het Cortgene is al vele jaren een begrip in Alblasserdam. Deze Kelderverkoop, gerund door vele vrijwilligers, is acht maanden van het jaar geopend. De opbrengst van de Kelderverkoop is feitelijk bestemd voor het onderhoud van het dak van de kerk. Het leien dak op de kerk zal op termijn vernieuwd moeten worden.

Na de Russische inval, nu ruim twee jaar geleden, stelden de vrijwilligers zichzelf de vraag: ‘Kunnen wij de mensen in Oekraïne ook hulp bieden?’ Nu voor het derde jaar is eensgezind besloten om de opbrengst van de Kelderverkoop van maart te bestemmen voor noodhulp aan de mensen in Oekraïne.

“Daarmee wilden we onze betrokkenheid tonen om onze naaste in nood te helpen”, aldus Jan Dijkshoorn van de Kelderverkoop. Dit jaar wordt de opbrengst overgedragen aan Stichting Metadidomi te Sint Annaland, die met zo min mogelijk kosten daadwerkelijke hulp ter plaatse biedt.

De opbrengst van 5072 euro werd symbolisch in ontvangst genomen door Leander van Gorsel van Stichting Metadidomi. Hij sprak zijn dank uit voor de gevoerde actie. Vervolgens gaf hij een presentatie over de gegeven noodhulp in Oekraïne.

De laatste Kelderverkoop van dit seizoen is op donderdag 25 april. De markt op het Kerkplein met daarbij een kelderverkoop is op zaterdag 15 juni.

Deel dit bericht via...