ALBLASSERDAM – Een pittige challenge voor de leden van team Fit-Everywhere: zaterdag 13 april 2024 gaan zij op het terrein van Landvast van 7.00 tot 19.00 uur intensief sporten voor KiKa. Daarmee willen ze zoveel mogelijk geld ophalen voor dit goede doel. ‘Plezier in bewegen staat bij ons voorop, en dat gunnen we álle kinderen,’ zegt Gerard Schoonewil (39) van Fit-Everywhere. Hij hoopt dat veel Alblasserdammers de sporters komen aanmoedigen.
Tijdens de challenge gaan de sporters allerlei workouts doen. Ze doen bijvoorbeeld oefeningen met dumbells, barbells en ketllebells. Deze challenge komt niet op een toevallig moment. ‘Het is voor ons een manier om het vijfjarig bestaan van Fit-Everywhere te vieren,’ zegt Gerard. ‘Wij vinden het belangrijk om daarbij iets te doen voor een goed doel, en daarbij viel de keuze al snel op KiKa. Een wereld zonder kanker; dat is onze droom voor elk kind. Zodat je op elke leeftijd kunt sporten en bewegen met vriendjes en vriendinnetjes, dat staat voor ons gelijk aan genieten van het leven!’

Jubileum
Gerard kijkt met veel goede en mooie herinneringen terug op de afgelopen vijf jaar. ‘Je merkt dat de buitenlucht de sporters, boksers en powerwalkers een positieve boost geeft: meer energie en een gezonde mentale en fysieke weerstand. Daar heb je voordeel van in je dagelijks leven. Mooi om te zien,’ gaat hij verder, ‘dat de gemeente ook graag ziet dat we een fit en groen dorp zijn! Inmiddels zijn we uitgegroeid naar een grote en gezellige trouwe groep leden. Daarvan doen er bijna 40 mee aan de challenge op 13 april.’ Naast die actie komen er ook nog andere jubileumfeestjes met en voor de leden van Fit-Everywhere. ‘Want samen zijn wij Fit-Everywhere,’ zegt Gerard.

Uitreiking cheque
Om 19 uur is de actie voor KiKa ten einde. Samen met wethouder Freek de Gier reikt Gerard Schoonewil daarna de cheque uit aan Stephanie van Helden (team Fit-Everywhere) die dit bedrag namens KiKa in ontvangst zal nemen. Dit vindt rond 19.15 uur plaats.

Support
Om 12 uur sporten vol te kunnen houden, is alle support welkom! Iedereen die de buitensporters wil aanmoedigen is tussen 7.00 en 19.00 uur welkom op de parkeerplaats bij Landvast in Alblasserdam. Dankzij de vele sponsors staat de teller inmiddels op een prachtig bedrag van € 13.386,–. Doneren kan nog steeds, via de website van KiKa of op de dag zelf op het Landvast-terrein.

Deel dit bericht via...