ALBLASSERDAM – Burgemeester Jan-Willem Boersma en de wijkagenten van Alblasserdam hebben zaterdagavond 30 maart 2024 een bezoek gebracht aan de moskee in Alblasserdam. Verder deed men mee aan de iftar. De iftar is de maaltijd die gedurende de vastenmaand ramadan door moslims genuttigd wordt direct na zonsondergang. In Nederland wordt de iftar door verschillende moskeeën en organisaties gebruikt om moslims samen te brengen, maar ook om niet-moslims uit te nodigen deel te nemen aan deze gezamenlijke dis.

 

Burgemeester Boersma laat weten: “Vanavond was ik uitgenodigd voor het verbreken van het vasten en de maaltijd die daarna volgt. Mooie gesprekken en heerlijk gegeten, samen met een van onze wijkagenten van basisteam Drechtsteden Buiten. Dank voor de gastvrijheid.”

De ramadan startte zondagavond 10 maart. Omdat de islamitische kalender een maankalender is, en een maanjaar zo’n elf dagen korter is dan een zonnejaar, verplaatst ramadan zich net als de andere maanden in de islamitische kalender door de seizoenen. Volgend jaar start de ramadan een aantal dagen eerder dan dit jaar.

Deel dit bericht via...