ALBLASSERDAM – Huisarts Ingrid Vlot neemt vanaf april 2024 de huisartsenpraktijk van Heleen Ditvoorst in Dok11 in Alblasserdam over. De praktijk krijgt ook een nieuwe naam: huisartsenpraktijk De Beting. Heleen Ditvoorst kondigde afgelopen jaar aan te vertrekken naar Frankrijk, waar zij een praktijk overneemt in een klein dorpje in de Dordogne.

Ingrid Vlot werkte hiervoor ruim zes jaar als huisarts in loondienst in Dordrecht en wordt nu praktijkhouder in Alblasserdam. De regio èn de zorg in de regio kent zij goed, want de huisarts groeide op in de regio en woont hier nog steeds. Ook heeft zij een aantal jaar in het Albert Schweitzer ziekenhuis gewerkt.

Nieuwe stap
“Er komt een nieuw gezicht en de rest blijft hetzelfde. Er verandert dus niet heel veel,” vertelt Ingrid. De huisarts vervolgt: “Het vertrek van Heleen Ditvoorst biedt mij de kans een nieuwe stap te zetten, waar ik ontzettend naar uitkijk. Het vertrouwde team met assistentes, praktijkondersteuners en waarnemers blijft in onveranderde samenstelling bestaan.”

Patiëntenstop
De huisarts benadrukt dat er helaas geen nieuwe patiënten aangenomen kunnen worden in de praktijk waar momenteel al 2800 mensen patiënt zijn.

De Beting
De overgenomen huisartsenpraktijk krijg de naam huisartsenpraktijk De Beting. Ingrid vertelt hierover: “Met een dorp met zo’n maritieme historie en in een pand dat Dok11 heet, was ik op zoek naar een passende naam. Een familielid kwam met naam ‘De Beting’. Een beting is een zware door het dek stekende bolder die als trekpaal van een sleepboot dient. Ik vond dat een mooie betekenis en passend binnen het dorp en binnen gezondheidscentrum Dok11.”

Bereikbaarheid en website
Komende week gaat Ingrid Vlot officieel van start. In de eerste week moeten alle systemen worden overgezet, maar de praktijk blijft in principe ook dan goed bereikbaar. Het telefoonnummer en de andere contactgegevens blijven hetzelfde. Binnenkort gaat de website www.huisartsenpraktijkdebeting.nl de lucht in. Daar zal ook allerlei relevante informatie over de praktijk te vinden zijn.

Blij met opvolgster
Heleen Ditvoorst laat weten blij te zijn een goede opvolger te hebben gevonden. “Het vinden van opvolging is tegenwoordig niet eenvoudig. Juist daarom ben ik heel erg blij u nu te kunnen melden dat ik een opvolgster heb gevonden in dokter Ingrid Vlot. Ik heb er alle vertrouwen in dat u bij haar in goede handen bent.”

Dankbaar
Verder is dokter Ditvoorst dankbaar voor de mooie jaren in Alblasserdam. “Ik ben u allen intens dankbaar voor het geschonken vertrouwen en de persoonlijke contacten die voor mij inspirerend, emotioneel, humorvol en leerzaam waren. Ongetwijfeld zal ik in Frankrijk nog vaak terugdenken aan de grappige, creatieve, dappere, verdrietige, strijdvaardige, verrassende, inspirerende mensen die ik in mijn jaren als dokter in Alblasserdam heb mogen ontmoeten. Ik wens u allen het allerbeste.”

Deel dit bericht via...