OUD-ALBLAS – Ook het tweede schaapje dat eerder deze maand werd aangevallen door honden bij de Grote Nes in Oud-Alblas is doodgegaan. Ondanks alle inspanningen van de eigenaar en de veearts heeft het dier het niet gered, meldt de eigenaresse. Meerdere honden hebben vrijdagochtend 15 maart 2024 schapen aangevallen. Dit gebeurde bij de Grote Nes in Oud-Alblas, ter hoogte van het Westeinde. De honden gingen zo te keer dat één schaap het direct al niet overleefde. Een ander schaap raakte gewond. De politie heeft twee van de drie honden in beslag laten nemen.

 

De dieren zullen onderzocht worden op hun gedrag. Afhankelijke van de uitslag van het onderzoek, kunnen er verder maatregelen worden genomen. Een gemeente kan bijvoorbeeld een aanlijnplicht of een muilkorfplicht opleggen.

Na het incident gaven sommige mensen ongefundeerde kritiek. De eigenaresse liet toen weten: “Ik laat me toch verleiden om even in te haken op alle reacties. Het zijn onze schaapjes!! Niet van een boer die er toch wel geld voor krijgt. Het is onze hobby, ze hebben een naam en we houden van die beestjes. We moeten ze beter beschermen tegen “roofdieren” was 1 van de reacties, serieus?! We hebben het hier over honden. Onze beestjes waren kansloos en de veearts schrok van de wonden en het bijbehorende geweld. We hebben verdriet om ons dode schaap en verzorgen het gewonde dier met liefde en geduld. We houden van honden, hebben er zelf ook één en dit is uiteraard ook een drama voor de eigenaar. Dit heeft hij nooit gewild. Maar als er met zoveel geweld gericht gemoord wordt, is dit op z’n minst wel zorgelijk te noemen denk ik.”

Deel dit bericht via...