ALBLASSERDAM – De gemeente Alblasserdam bedankt haar inwoners voor het goed scheiden van groente-, fruit-, tuinafval en etensresten (GFTE). Daarom kunnen mensen op zaterdag 23 maart 2024 op het parkeerterrein aan het Zuiderstek gratis compost ophalen. Dit kan tussen 10.00 en 16.00 uur. Alblasserdammers moeten zelf zakken of een aanhanger meenemen om de compost te vervoeren.

“Groente-, fruit-, tuinafval en etensresten vormt de basis voor compost en groen gas. Compost is een heel goede grondstof voor de bodem. Met compost kan de grond regenwater beter opnemen. Bovendien activeert compost het leven in de bodem, slaat het voedingsstoffen voor planten op en gaat het bodemziekten tegen. Er is dan ook geen reden om nog kunstmest en bestrijdingsmiddelen te gebruiken,” meldt de gemeente op haar website.

Verder meldt de gemeente Alblasserdam: “Nog altijd belandt bijna 60 kilo GFTE per persoon bij het restafval en wordt verbrand. Dat is zonde. Een volle gft-bak van 140 liter staat gelijk aan 15 tot 20 kilo compost. Dit levert voldoende groen gas om 21 dagen lang mee te koken of bijna een dag het huis mee te verwarmen. Afval scheiden loont! Het is goed voor het milieu en zorgt ervoor dat de kosten minder stijgen.”

Deel dit bericht via...