Advertorial
ALBLASSERDAM – Op de weekmarkt op het Wilgenplein in Alblasserdam staat sinds deze week een viskraam. Onder de naam Topvis worden gebakken vis en verse vis aan de man gebracht. Voor aanstaande maandag 4 december 2023 zijn er drie mooie aanbiedingen. Een pond (500 gram) kibbeling kost maandag 8 euro. Dit is inclusief saus. Drie lekkerbekken met saus kosten 7 euro en 3 haringen plus een gestoomde makreel kosten bij elkaar 6,50 euro.

Gezelliger
Visboer Fahd Sakaqui heeft als thuisbasis Leiden en Leiderdorp. In 2014 begon hij met een viswinkel en twee jaar later werd gestart met een kraam op de markt. “In 2019 hebben we afstand van de winkel genomen, omdat het op de markt gezelliger is. Hier hebben me meer contact met de klant,” vertelt Fahd.

Lekker, gezond en betaalbaar
Zowel de gebakken vis als de verse vis wordt goed gewaardeerd door de klant. Fahd: “En we zijn relatief goed betaalbaar. Wij vragen nooit de hoofdprijs, waardoor goede vis toegankelijk is voor een grote doelgroep. Vandaar ons motto: Lekker, gezond en betaalbaar.”

Gat in de markt
De ondernemer kwam naar Alblasserdam via een collega-marktondernemer die hij elders in de regio sprak. Toen Fahd hoorde dat er in Alblasserdam geen viskraam op de markt was, besloot hij een poging te wagen in het Damdorp. “Het misschien wel letterlijk en figuurlijk een gat in de markt.”

Proeven
De kraam van Topvis stond afgelopen maandag voor het eerst op de markt. “Ondanks het regenachtige weer is het allemaal goed gegaan en zijn we tevreden,” aldus Fahd die de klant ook graag zijn producten laat proeven, zodat men kennis kan maken met de vis die wordt verkocht.

Deel dit bericht via...