ALBLASSERDAM – Veilig Verkeer Nederland (VVN) heeft dinsdagavond 28 november 2023 in de regen en natte sneeuw een actie gehouden langs de Haven in Alblasserdam waarbij fietsers, die met verlichting reden, werden beloond met een reep chocola. Fietsers die geen verlichting hadden, kregen losse lampjes, zodat ze alsnog zichtbaar thuis konden komen.

Rond 18.30 uur gingen vier vrijwilligers van VVN West-Alblasserwaard met hun actie van start. Men had alleen wel de pech dat het begon te regenen. Vervolgens viel er ook nog natte sneeuw. Dit zorgde voor minder fietsers op straat en het zorgde er ook voor dat het lastiger was om fietsers even te laten stoppen. Veel mensen wilden zo snel mogelijk door naar hun bestemming en liepen door niet te stoppen hun beloning mis.

Desondanks kregen toch nog zeker 25 fietsers een reep chocola mee en werden er zo’n 15 fietslampjes uitgedeeld en daarmee werd het een geslaagde actie. De beloningsactie werd ondanks het gure weer, goed ontvangen bij het publiek. Veel fietsers namen dankbaar hun presentje in ontvangst.

“Helaas voeren veel mensen geen goede verlichting op de fiets. Hierdoor gebeuren er nog steeds veel ongelukken in het verkeer, met vervelende gevolgen voor meestal de fietsers zelf. De wintertijd is weer aangebroken, het is weer eerder donker. Maak jezelf zichtbaar op de fiets, dat is een kleine moeite. Zorg voor goede voor -en achterverlichting!,” vertelt David de Ruiter namens het bestuur van de afdeling VVN West Alblasserwaard.

David vervolgt: “We willen dit op een leuke manier in de aandacht brengen. Zo hopen we ons steentje bij te kunnen dragen aan ons motto ‘Iedereen veilig over straat’.”

Deel dit bericht via...