ALBLASSERDAM – Jachtenbouwer Oceanco uit Alblasserdam heeft deze week, namens één van de eigenaren van de Oceancovloot, drie waterscooters gedoneerd aan de Alblasserdamse Reddingsbrigade. De waterscooters zullen worden gebruikt voor het trainen van nieuwe teamleden, waardoor de waterveiligheid in de regio wordt verbeterd. Ook zullen ze worden ingezet bij diverse demonstraties om de Alblasserdamse Reddingsbrigade te promoten. De overhandiging vond plaats in de buurt van Gouderak, waar de Yamaha Waverunners zijn voorzien van stickers en striping.

Arie van Andel, technisch directeur bij Oceanco vertelt: “Bij Oceanco werken we hele dagen aan producten die onze klanten moeten helpen meer tijd op het water te laten doorbrengen, dus dit is een doel dat ons na aan het hart ligt. We zijn blij dat we zo’n waardevolle instantie als de Reddingsbrigade kunnen ondersteunen, door deze donatie van onze klant. Omdat veel Oceanco-collega’s in en rond Alblasserdam wonen, zijn we extra gemotiveerd om onze lokale hulpdiensten te ondersteunen. Een groot deel van onze regio ligt aan- of nabij rivieren en andere waterwegen, daarom is de Alblasserdamse Reddingsbrigade een essentieel onderdeel van onze gemeenschap.”

Ruurt Visser, lid van de commissie Varend Redden van de reddingsbrigade laat weten blij te zijn met de donatie. “Wij zijn enorm verrast met de donatie van deze waterscooters. Zoals Arie zegt, leven wij in een regio die omringd is met water. Echter, in de regio is dit type reddingsvaartuig nog niet aanwezig. Juist hierom is deze donatie zo nuttig. Met de waterscooters kunnen wij naast preventieve acties (zoals scholing en promotionele activiteiten) ook snelle reddingen uitvoeren ten tijde van nood. Hier zijn wij Oceanco en de gulle eigenaar erg dankbaar voor,” aldus Visser.

Deel dit bericht via...