ALBLASSERDAM – Abram de Haan en Marianne de Haan – Smit uit Alblasserdam zijn maandag 13 november 2023 65 jaar getrouwd. Het briljanten echtpaar, dat al ruim veertig jaar langs het Cortgene woont, kreeg maandag burgemeester Jan Willem Boersma op bezoek. De burgervader feliciteerde het tweetal met de mijlpaal en overhandigde als cadeau een bos bloemen.

Abram en Marianne de Haan leerden elkaar kennen in Alblasserdam. Vanwege het werk van de vader van Marianne bij de staalfabriek (Nedstaal), verhuisde de familie Smit in 1956 van Hendrik-Ido-Ambacht naar Alblasserdam. Daar kwam Marianne in de Beuklaan vijf huizen bij haar huidige echtgenoot vandaan wonen. “Ik zag hem wel eens voetballen aan de overkant. Ik vond het een leuk ventje. Toen er in november ijs op de sloten lag, zag ik dat hij heel goed kon zwieren. Ik heb toen gevraagd of hij me ook kon leren zwieren en daar is het allemaal begonnen,” vertelde mevrouw De Haan over de eerste ontmoeting.

Op 13 november 1958 gaven de twee elkaar het jawoord in het gemeentehuis van Alblasserdam. Het echtpaar ontving zes kinderen en heeft intussen ook kinderen en kleinkinderen.

Grote transportonderneming
Na de dienstplicht van meneer De Haan zorgde het ondernemersbloed voor de start van een eigen transportonderneming. Op 2 januari 1961 begon meneer met één vrachtwagen. Dit groeide uiteindelijk uit tot een onderneming met meer dan 200 voertuigen, meerdere vestigingen in de Benelux en 320 man personeel. Verder was meneer De Haan twintig jaar lid van de kerkenraad van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt, waarvan zestien jaar scriba in Alblasserdam.

Deel dit bericht via...