ALBLASSERDAM – Jan (83) en Lien (82) van Weijen uit Alblasserdam zijn deze maand zestig jaar getrouwd. Burgemeester Jan Willem Boersma ging maandag 30 oktober 2023 bij het echtpaar op felicitatiebezoek en overhandigde namens de gemeente een bos bloemen.

Jan en Lien zijn geboren en getogen Alblasserdammers. Ze leerden elkaar als tieners kennen en gaven elkaar in 1963 het jawoord. Het echtpaar kreeg twee kinderen en heeft twee kleinkinderen.

Werk en vrijwilligerswerk
Meneer werkte zo’n 43 jaar in de meubelhandel en mevrouw werkte veertig jaar parttime bij Smit Mode. Verder hebben beiden veel vrijwilligerswerk gedaan; onder meer in de kerk. Zo was mevrouw drie keer ouderling, waarvan éénmaal samen met haar man. Momenteel is zij lector in de Protestantse Wijkgemeente De Brug.

Verder waren Jan en Lien jaren actief als vrijwilliger bij vakantieoord De Blije Werelt in Lunteren, waar zij zich inzetten voor mensen met een beperking. Later gingen zij als vrijwilliger mee op vakantieschip de Prins Willem-Alexander. Meneer was daarnaast nog vrijwilliger bij Maaltijden Thuis en bij de SOS-telefoon.

Liefde overwint
Bij Jan en Lien staat de liefde centraal. “Ons leven ging door hoogten en door diepten, maar bij wie niet? De blijdschap en dankbaarheid overheersen. We zijn samen gelukkig en we hebben een lief gezin en een lieve familie. We houden niet van ruzie. De liefde overwint alles.”

Deel dit bericht via...